FUN

Sportief op avontuur Ga leven, ga de wereld in, maak plezier! Wij organiseren uitdagende outdoor…

FUN

FIT

Samen sta je sterker Sporten is leuk, maar samen sporten is nog véél leuker. Dus…

FIT

BEDRIJVEN

 Vitaliteit op de werkvloer Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is van groot belang voor bedrijven. Gezonde…

BEDRIJVEN

Lauwersmeer Xperience Weekend 20 & 21 sept

Voor het 'Lauwersmeer Xperience Weekend' zijn we te gast in de schitterende bosrijke omgeving in het Lauwersmeer in het uiterste noorden tussen Friesland en Groningen. De Xperience is een uitdagend evenement speciaal voor avontuurlijke sportievelingen. Wil jij met uitdagende activiteiten het donkerste gebied van Nederland verkennen? Ga dan mee met het Lauwersmeer Xperience Weekend!

Nationaal Park Lauwersmeer

Lauwersmeer Xperience

Een ruige geschiedenis heeft het Nationaal Park Lauwersmeer getransformeerd tot een uniek natuurgebied. Vol rust, ruimte en excentrieke diersoorten. 

Tot 1969 zag het Lauwersmeergebied er net zo uit als de Waddenzee nu. Prielen, geulen en de invloeden van eb en vloed. Zoutkamp was een vissershaven. Al in 1600 waren er plannen voor het afsluiten van het meer, maar de scheepvaart was een te belangrijke bron van inkomsten in die tijd om dit plan te realiseren. Na de stormvloed van 1953 krijgt het besluit om de Lauwerszee af te sluiten vaste vorm. Een enorme ingreep. Het Lauwersmeergebied heeft zich in een mum van tijd omgetoverd tot een fantastisch natuurgebied. De hoogste, vruchtbare gedeelten worden gebruikt als landbouwgrond, een gedeelte werd ingericht als militair oefenterrein of recreatiegebied, maar in het grootste gedeelte kan de natuur haar gang gaan, met geweldig resultaat! Ontdek het zelf tijdens het 'On land, at sea & in the air Xperience Weekend!


Op vrijdag 20 september vertrekken we al vroeg richting het Lauwersmeer alwaar ons een aantal spectaculaire activiteiten te wachten staan:

 Land Xperience ➤➤ Mountainbiken (12.00 uur)

Middenin het Nationaal Park Lauwersmeer, in de bossen van Lauwersoog om precies te zijn, is in 2017 een nieuwe mountainbikeroute aangelegd. De route is zo’n 21 kilometer lang en biedt behoorlijk wat technische uitdaging. De route is gelegen op de bodem van de voormalige Lauwerszee. Grote hoogteverschillen op de route hoeven we niet te verwachten, maar het heeft wel een mooie snelle flow. Een deel van de route loopt door het Nationaal Park en een deel over het militaire oefenterrein Marnerwaard. Stap ook op een coole mountainbike en maak een stoere tocht over over de singletrails, zandpaden, bospaden en open veldvlaktes. Een actieve tocht vol adrenaline en plezier! 

Wanneer je niet kunt/wilt mountainbiken kun je dit aangeven. Wij hebben ook een prachtige wandeling uitgezet in het Natuurgebied!

Zee Xperience ➤➤ Rescueboaten (16.00 uur)

Na de fantastische mountainbike tocht gaat onze Xperience verder over het water en wel met een spannende Rescueboat Expeditie. Na een uitgebreide instructie van gediplomeerde schippers en het aantrekken van een reddingvest, vertrekken we voor een snel en zout avontuur. We varen met een snelle Rescue Boat langs de zandplaten, via het Wad naar de Noordzee. Je beleeft hoe het is om door de golven te klieven; voel de G-krachten en proef het zout! Rescueboaten is echt een unieke evaring! 

Na de Zee Xperience nemen we een break en rijden we door richting Ee alwaar we samen een heerlijke maaltijd klaarmaken. Aan een lange tafel genieten we van het lekkere eten en vullen we onze energie weer aan. Tijd om echt bij te komen van de adrenalinekicks is er niet want om 20.00 uur vertrekken we alweer voor de laatste Xperience!

Night Xperinece ➤➤ Dark sky Expeditie (20.45 uur)

Vanavond gaan we genieten op het Lauwersmeer van een prachtige sterrenhemel!

Het Nationaal Park Lauwersmeer heeft begin oktober het predicaat Dark Sky Park gekregen! Een Dark Sky Park is een gebied waar het donker is, waar de duisternis behouden blijft en waar bezoekers ’s nachts welkom zijn om die duisternis te beleven en de sterrenhemel te zien. Het Nationaal Park Lauwersmeer is een van de laatste plekken in ons land waar het nog echt donker wordt, waardoor hier 's nachts nog een heldere sterrenhemel te zien is. Dit moeten we koesteren, want de natuur heeft duisternis nodig om te kunnen overleven. De benoeming voor het Lauwersmeer is bijzonder, omdat Nederland een van de landen ter wereld is met de meeste lichtvervuiling. Tijdens deze vaartocht varen wer dwars door het Dark Sky park Lauwersmeer heen, zodat we kunnen zien wat voor prachtig donker gebied dit is. Onder leiding van een gids komen we diverse feiten te weten over het gebied en genieten we van het schitterend uitzicht met misschien wel een oogverblindende sterrenhemel. En... onderweg beleven we een spannend fenomeen!

Overnachten

Na een dag vol belevenissen keren we terug in Ee alwaar we overnachten in een bijzondere Bed & Breakfast. Unia Zathe is een monumentaal pand uit 1815 en is grotendeels nog in originele staat. Het pand staat midden in Ee, een rustiek terpdorpje bij Dokkum in Friesland. De oude stal is deels nog intact en in de oude keuken bevinden zich nog Makkumer tegels met o.a. twee paarden en een vogelkooitje, in de woonkamer zijn nog de bedsteden.

Na een goede nachtrust staat er een heerlijk ontbijt voor ons klaar met diverse broodjes en beleg, vers fruit, yoghurt, koffie, thee en vruchtensap. Als we goed gegeten hebben, onze tassen weer gepakt hebben vertrekken we weer richting huis. Dit keer zonder hilarische ochtend vol teambuildingsactiviteiten maar wees er gerust op dat we gedurende het gehele weekend genoeg verrassingen op ons bord krijgen en er uiteraard ook dit jaar weer volop gelachen wordt!! 

Wat zijn de kosten van dit geweldige weekend?

Al voor € 130,- kun je gezellig met ons mee. Dit is inclusief alle activiteiten, materialen, overnachting, diner op dag 1 en ontbijt op dag 2. Zelf zorg je voor de lunch op de eerste dag, wat te drinken overdag en voor bij het diner. Ook kun je zelf wat lekkers meenemen om te snacken. Verder kun je tijdens de Dark Sky Expeditie drankjes kopen op de boot. Deze zijn voor eigen rekening.

Aanmelden!?

Wij vinden het superleuk als jij ook meegaat. Aanmelden gaat dan ook heel gemakkelijk en doe je HIER! Vul je n.a.w.t. gegevens en je emailadres in en geef aan dat je meedoet met een activiteit/evenement. Vermeld bij het aanmelden dat het gaat om het Lauwersmeer Xperience Weekend. Je ontvangt dan van ons een mail met ale overige informatie. 

Uiteraard ben je niet verplicht om deel te nemen aan alle activiteiten. Voor sommige activiteiten zijn vervangende activiteiten geregeld en andere activiteiten kun je ook beleven vanaf de kant of je neemt een extra kop thee in het strandhuis. Via mail of telefoon kunnen we dit samen bespreken. 

Heb je vragen stel ze gerust via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

On land Xperience    At sea Xperience

Overnachten  Overnachten Ee

In the Air Xperience

 

 

Contact

Indien je vragen hebt, of je wilt een keertje meedoen, neem gerust contact op !

info@2bfit-sport.nl

Bedrijfs gegevens

Tel.: 06 55231969
KVK nr: 63136392
BTW nr: 152327113B02